úterý 9. července 2013

Getting Ready for Holidays! ☼ - Wednesday (your own ombre shorts) ♥

Ve středu si můžete udělat vlastní ombre kraťasy, které vás vyjdou rozhodně levněji než z obchodu. Pro inspiraci, nebo pro ty co neví jak takové 'ombre shorts' vypadají, přidám několik fotek různých druhů. :)
Takže pro ty, co se s tím ještě nesetkali, omre shorts jsou vlastně dvou a více barevné kraťasy, které přechází z jedné barvy do druhé. Ale myslím si že mnoho z vás se s pojmem 'ombre' už setkalo. :)







Tak ale začněme tedy s těmi našimi vlastními! :)



..................


Co budeme potřebovat?
-


-gumové rukavice



-staré rifle




-prázdná a čistá láhev od rozprašovače












-SAVO original, křída na textil/obyčejná fixa, nožík a pilník

.......
Začneme tím, že z riflí ustřihneme nohavice tak, že si rifle oblékneme a nějakým fixem nebo křídou na textil vyznačíme, kam chceme mít nohavice. :)
Když si budeme jistí, sundáme si rifle a ustřihneme nohavice přibližně centimetr pod čarou.
Až budou nohavice ustřižené, opět si (teď už kraťasy) oblékněte a rozhodněte, jestli chcete ještě zkrátit po čáru, nebo jestli vám to vyhovuje takhle (aby jste později nelitovali, že jste si ustřihli moc).
Potom si vezměte nějaký nožík a (pokud se vám to líbí) 'rozdrbejte' konce. Když budete ještě chtít mít konce víc 'rozdrbané', můžete si pomoci pilníkem. Pak už podle toho, jak se vám to líbí, můžete udělat díry kamkoli chcete. :D
Potom nalijte do prázdné lahvičky od rozprašovače trochu sava, nasaďte si rukavice a začněte stříkat zespoda na kraťasy. :)



Nastříkejte je přibližně do této výšky na obrázku. Potom do sava přilijte vodu, aby to bylo tak 1/2 vody, 1/2 sava a nastříkejte s tím tu hranici mezi suchými a mokrými kraťasy (aby to šlo jemně z jedné do druhé barvy). Nechce působit přibližně hodinu. :)

Přibližně po půl hodině vám kraťasy začnou blednout do oranžova (jestli máte černé, modré hned zbělají, ale nikdy to nebude uplně), nebojte se, za hodinu budou ještě světlejší a navíc se ještě veliké množství barvy vypere. :)

Po hodině dejte kraťasy do umyvadla a pusťte na ně horkou vodu, ať z nich steče velký zbytek sava a barvy.

Když budou kraťasy čistší a bělejší , klasicky je ve vodě (ručně) vyperte.

(Tady můžete vidět, kolik barvy kraťasy pustí.)


Potom ještě nechte přibližně 10 minut v čisté vodě, vyždímejte a dejte sušit. :)


Až budou kraťasy suché, dejte je klasicky vyprat a můžete je nosit! :)

1 komentář:

  1. To je nádherné!! :33 :)
    Už aj ja dlhšie túžim po týchto ombre kraťasoch, ale nikdy mi nevyhovovala veľkosť a tiež cena :/ :) :)
    Ale idem aj ja na to! ;)

    OdpovědětVymazat